Link Exchange

ikot..jangan tak ikot

Google+ Followers

Monday, October 24, 2011

Kemalangan tragik - Motogp Sepang

Views
Dunia sukan permotoran dikejutkan dengan kehilangan satu nama besar dalam sukan ini iaitu Marco Simoncelli. Lebih dikenali sebagai The Sic dan begitu akrap bersama The Doctor (Rossi). Dianggap sebagai adik dan abang. Menghembuskan nafas terakhir ketika berusia 24 tahun pada 4.56 Petang pada 23 Oktober 2011 di Sepang International Circuit (SIC). Adakah ini kebetulan ataupun suratan? The SIC maut di SIC?


The Sic ataupun Marco Simoncelli antara pelumba yang digemari ramai kerana sikapnya yang mudah mesra dengan peminat-peminatnya termasuk peminat-peminatnya di Malaysia

Juga dikenali sebagai Afro Boy kerana gaya rambutnya yang unik.

Video : Situasi semasa kemalangan The Sic berlaku.
Kedudukan The Sic dibawah motor Rossi dan Edwards
Keadaan racing suit The Sic selepas kemalangan

Keadaan motor The Sic selepas kemalangan
SIC terjatuh ketika diangkat oleh Marshall SIC?
Rossi kelihatan bersedih diatas kehilangan rakan yang dianggap sebagai pewaris dan adiknya itu.
Gambar kenangan antara Rossi dan mendiang Simon.

Jika diperhatikan melalui video yang sempat dirakamkan ketika kemalangan tersebut, kemungkinan The Sic jatuh pengsan ketika mengambil selekoh ke 11 di Sepang International Circuit dan kemudian terjatuh ke motor Edwards dan Rossi. Edwards yang turut kemalangan tidak mengalami kecederaan serius. Selain dari itu helmet The Sic turut tercabut ketika kemalangan maut itu. Mendiang kemungkinan pengsan disebabkan keadaan suhu Malaysia yang panas. Apa pun, satu nama besar dalam sukan permotoran ini telah menjadi lagenda di hati peminatnya di Malaysia.


Sumber : Expect the Unexpected

p/s : tak salah aku kan, baru-baru ni ada pameran pasal motoGP ni kat KLCC..kalau tak salah aku la kan,rasanye dia pun ada..tapi aku tak bape kisah sangat, yela aku tak kenal..hehe..
Post a Comment