Link Exchange

ikot..jangan tak ikot

Google+ Followers

Saturday, January 1, 2011

akhiri december 2010

Views
pejam celik pejam celik..dh smpai detik terakhir untuk tahun 2010..erm apa azam thn baru korg?aku? xde azam kot juz trskan apa yg ada jerk..huhu..bila dh nk hampir dgn detik new year 2011 ni,rasanye nk repeat blk apa yg aku lalui pd thn 2010 ni..hehe..j0m..!!!


ok,pada awal tahun iaitu bulan januari..first sekali kejadian yg xdpt aku lupe ialah aku benti keje dari parks0n.ssh sbnrnye nk tgglkan keje tue tp jodoh aku ngn keje tue tak mengizinkan aku untuk b'thn lebh lama lg kt ctu.rmai gk yg t'kjt tp nk wt mcm mana aku tetap nak benti jgk.



geng parkson (dari kiri : wafi, ieda, aten, ira, me, izhar, fahmi, adie & kak ain)
lepas jerk aku benti dr parkson aku menapak kembali ke kampung.ingatkan nak stay kat sana la kan tapi tiba-tiba plak aku dpt panggilan dr parkson.dia pnye 'PO' suh aku amk gaji la..huhu..so dgn senang hatinye aku pn berangkat la semula ke putrajaya utk amik gaji aku tue.tidak di sangka,dlm masa yg sma..aku dpt panggilan dr sebuah klinik ni..hoho..dpt la keje kt klinik tue dlm bulan februari tp xlama pun juz b'thn dlm masa 2bulan jerk..nak buat mcm mn kan,ada prblm skit..tp bukan saja-saja tau..ada sebab..hehe


geng klinik..huhu..(dari kiri : kak jijah, me, diah & ct)

haa sebabnye..aku nak masuk training kt SCICOM utk jd customer service.itu pn aku dpt ajakan dr member aku yg sama2 keje kt klinik.aku masuk training tu kalau tak salah dlm akhir bulan april kot.erm tak pasti la plak..pape pn,aku memang excited sangat nk terjun masuk dlm bidang call center nie..bak kata org,keje susah tp gaji memang masyukkk..kononnye nk ubah kehidupan la kan.setelah dua bulan aku training and abeh dalam awal bulan july terus t'cri2 interview for call center.ada dpt and yg sdeynyer aku kena reject ari tue jugak for airasia..hukhuk..mmg sdey tahap gaban.abeh je interview terus lepak kat sunway piramid,men ais-skating..huhu..

lps kena reject ngn airasia trs lepak sunway piramid..men ais-skatig..huhu..(dari kiri : member is, is, wan, bdk kecik tu xtau nama apa sebab baru jumpa kat ctu, me & ct)


erm lps tue apa jd ekk..hmmm kjp nak ingat..

......


......


......



owhh bru teringat..bila dh xde keje and xde duit,tunggu apa lagi..sekali lagi aku berangkat semula ke kampung halaman.ingatkan nak keje kt kampung jela tapi dengan tiba-tiba aku dpt keje kat MPOB..huhu..dengan pertolongan member aku,keje la aku kat ctu pada awal bulan ogos..xde apa yg bez pun selama tue sbb thn 2010 ni aku asyik menumpukan kat keje aku jerk..setau aku tahun 2009 lebih hapening la b'banding 2010.mungkin dah matang kot..hahahaha..




after that xde apa yg t'jd pada aku sbb smpai skrg aku masih setia kt MPOB tue juz nak cite apa aktiviti aku plak.so dlm masa aku keje tue,sempat la gak aku trun kedah jumpa member aku and org t'syg..tak sangka sebenarnye nak turun sana tp akhirnye terlaksana jgk.yg pastinye time aku kt kedah aku tahu benda yg amat mengejutkan tentang member aku sorang tue.pape pun aku harap dia tabah menghadapi situasi keluarganye.


aku, asha, m0ne n zana

apa lg ekk..erm..owh ye,kebetulan pada bulan december ni..bertambah la buah ati pengarang jantung aku ni..tepat 19/12/2010..lahirlah muhammad uzair ke dunia nie..menambahkan keceriaan dunia family aku sbb cucu lelaki tunggal la katakan..mmg menjadi harapan family aku..



kakak ~ Nurathirah Batrisyia
adik ~ Muhammad Uzair







haa sebelum t'lupe..akhir tahun ni jugak memang heboh pasal kemenangan malaysia dalam arena sukan bola sepak (harimau malaya) yang telah menggegarkan asia tenggara dengan kemenangan agregat menewaskan indonesia (garuda),4-2..hoho..sebenarnye tak sangka malaysia boleh menang sbb indonesia pernah mengalahkan harimau muda kita dengan 5-1...huuuu dasyat tue..

kemenangan indonesia sewaktu saringan pertama mengalahkan malaysia 5-1


pada perlawanan pertama yg diadakan di bukit jalil,malaysia telah mengalahkan indonesia dengan 3-0 hasil dua tendangan dari safee sali dan satu tendangan dari ashari..semuanye bantuan dari nurshahrul idlan talaha..memang dasyat time tue sbb markus iaitu penjaga gawang utk indonesia jd pelakon tambahan la plak kn and m'bangkitkan soal 'laser' yg dihalakan kpdnya sewktu malaysia m'dpt tendangan sudut ataupn tendangan percuma..hm mcm2 la kan..


aksi safee sali
pada perlawanan kedua di jakarta,malaysia menghadapi masalah dgn penyokong indonesia,nk training pn ssh..cian kat dorg kn..hmm pape pn akhirnya malaysia akhirnya b'jaya memenangi piala suzuki walaupun tewas 1-2 kpd indonesia..syabas buat malaysia..pape pn lps je menang trs ada cuti umum..b'baloi malaysia menang..hahahaha!!!


aksi fahmi semasa menyelamatkan gawang malaysia

pape pun skrg ni safee sali and nurshahrul idlan talaha dh jd tumpuan org rmai apabila tgk kehebatan n skill yg dorg ada..lebh2 lg kt khairul fahmi che mat yg menjadi gawang gol malaysia..yg paling hebatnye,fahmi dpt menangkis tendangan penalti dari kapten pasukan indonesia..cair beb..hoho..xpsl2 jerk si fahmi tue jd rebutan..hahaha..pape pn tahniah buat harimau muda malaya..saya bangga menjadi anak malaysia..huhu..peace!!!
kemenangan malaysia


kemenangan safee sali utk penjaring terbanyak



akhir kata dari aku..happy new year everybody..
goodbye 2010 and welcome 2011..yuhuuu..
peace yoo...


Post a Comment