Link Exchange

ikot..jangan tak ikot

Google+ Followers

Wednesday, July 17, 2013

Berbuka

Views
  



Selamat pagi semua. Apa macam puasa hari ni, okey? Aku buat masa sekarang ni okey je, takde masalah apa2 lagi dan diharapkan ianya berterusan, InsyaAllah. Aku rasa topik aku hari ni sebenarnya tak elok publish masa pepagi buta ni kan tapi memandangkan semangat nak menaip tu tinggi jadi korang terima la seadanya ye. Mohon kuatkan iman anda. Hehe.
 
Hari minggu lepas, aku bertolak balik rumah kakak aku disebabkan kehadiran orang penting dan orang yang tersayang. Siapa? Mesti la Ummi dan Ayah aku. Dorang siap bawa sekali dengan si kecik ni.


Yeaa!! Zafar ada....

Walaupun dua orang lagi tu takde (si kakak & abang), takpe la. Dapat tengok adik pun cukup la. Tu pun dah buat rindu aku terubat. So kembali semula ke topik asal. Hari yang dorang sampai tu, aku cepat2 buat plan. Kononnya nak berbuka kat luar. Sebenarnya dah lama tak makan kat luar dengan family. Yela, jumpa pun sekali dua je. Itu pun aku memerap kat rumah je sebab aku lebih suka macam tu. Terasa dekat dengan family. Daripada aku keluar dengan kawan2, lebih baik aku tengok muka Ummi dan Ayah puas2. Lepas rindu katanya. Cerita macam2 bila dah jumpa. Hehe. Akhirnya, kita orang pilih berbuka kat Awea Seafood kat area Sungai Merab, Bangi. Haa kalau ada sesiapa yang stay sana, korang mesti tahu kan kedai makan kat atas bukit depan petronas tu. Kat situ la aku dan family berbuka. Seronok sangat!


walaupun menu simple tapi sangat bermakna

Itu kisah kali pertama aku berbuka. Semalam adalah kali kedua aku berbuka kat luar dengan kawan opis aku. Memandangkan ni kali pertama aku sambut Ramadhan kat johor jadi secara automatiknya ni jugak kali pertama aku berbuka dengan diorang. Pilihan kitaorang kat Kluang. Amboi, jauh sungguh berbukanya sebab aku stay area Parit Raja jadi jauh la jugak Kluang tu. Kitaorang makan kat My BBQ, dalam Kluang Mall. Hm boleh la,aku rasa macam biasa je tapi udang dia memang sodap. Manis sangat!! dan........aku masih tak puas makan. Mungkin tak kena selera aku kot masa tu. Entah. Apa2 pun memang terbaik la.


Sebelum
Selepas

Nampak tak kerangkusan kami? Haha. Apa2 pun Syukur, Alhamdulillah. Allah beri peluang untuk aku makan semua tu. Yang lawaknya, bila balik kitaorang sesat. Yela, masing2 jarang pergi Kluang tu. Maunya tak sesat. Hehe. Kalau korang yang tak pernah cuba tapi nak cuba, sila2 kan la. Comfirm koran puas hati.


Setakat ni jela aku berceloteh pasal makanan ni. Iman aku plak yang tak kuat. Haha. Haa air liur korang dah keluar dah tu. Cepat lap, nanti orang nampak malu je. Jangan marah. Huhu!

p/s : Salam Ramadhan.
Post a Comment