Link Exchange

ikot..jangan tak ikot

Google+ Followers

Friday, August 17, 2012

Jumaat di Ramadhan Terakhir

Views



Selamat Malam Semua!!

Alhamdulillah kerana kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini. Bermula Ramadhan dengan hari Jumaat,begitu juga berakhirnya Ramadhan kali ini. Diharapkan kita dapat menikmati Ramadhan seterusnya, InsyaAllah...

Aku dah ada kat kampung sekarang ni tetapi suasana dah tak macam dulu. Zaman dulu lagi best nak sambut Syawal. Mungkin sebab sekarang ni lebih menumpukan pada ibadah dari memandang hari raya. Hm terasa sedih jugak la, macam ada benda yang tak cukup...

Apa2 pun sesiapa yang tengah memandu untuk balik kampung tu, berhati2 la ye. Moga kita semua selamat sampai ke destinasi yang dituju. Aku pun tak nak la celoteh banyak2 sangat sebab mesti korang dah excited giler kan nak raya ni..hehe..


Sunday, August 5, 2012

Sakit?

Views
 


 
Selamat malam semua!
Pastinya semuanya tengah kenyang selepas berbuka puasa. Oh ye, jangan lupa solat maghrib tau. Siapa yang dah solat tu mesti tengah terpacak tengok perlawanan badminton antara Datuk Lee Chong Wei dengan Lin Dan. Harap2 la Datuk menang la ye.
 
Berbalik pada tajuk utama aku tu, hujung minggu ni sepatutnya aku raikan dengan kegembiraan. Yela, cuti kan nak la kita rehatkan badan ni sikit. dah la tengah puasa kan so bila dapat cuti tu best la skit tetapi lain plak jadinya bila sakit datang tanpa di pinta. tekanan darah aku rendah menyebabkan aku pening sampai muntah2. Alhamdulillah, walaupun teruk aku masih lagi boleh puasa. Actually aku sakit dari semalam lagi tapi hari ni rasanya dah beransur pulih bila aku dah makan ubat tadi.
 
Sebelum ni aku tak pernah la sakit macam ni. Ingatkan sakit lama aku datang, rupanya sakit baru yang datang..hehe..ujian aku pada bulan puasa kali ni amatlah mencabar. pening dibuatnya sampai aku hampir2 pitam. aku kuatkan semangat jugak untuk puasa, semuanya baik2 aja. taknak la aku pergi hospital sebab comfirm kena tahan wad. menakutkan..hehe
 
p/s : doakan aku supaya cepat sembuh..^_^

 
 
 
 
 

Thursday, August 2, 2012

Ogos datang lagi

Views




Selamat Petang Semua!!

Mesti sekarang ni semua orang berpusu-pusu balik dan membeli juadah di bazaar ramdhan. Tak kurang juga yang sibuk di dapur untuk memasak. Apa saja menu yang terhidang pastinya kita bersyukur dengan rezeki yang telah diberikan..amin..

Berlalunya julai dan kembali ogos. Hm dah berapa hari ye kita berpuasa, aku pun dah tak kira sebenarnya sebab kalau kira makin lambat jadinya. Semua tengah membeli baju raya. Aku? hm ntah la, aku pun macam takde mood nak raya pun..hehe

p/s : selamat berbuka puasa semua..(takde mood nak tulis blog sebenarnye..huhu!)