Link Exchange

ikot..jangan tak ikot

Google+ Followers

Tuesday, September 18, 2012

First Day.....

Views
         



 
Selamat Malam Semua!
 
Alhamdulillah, hari ni firstday aku berkhidmat kat universiti tun hussien onn (UTHM) dan semuanya berjalan dengan lancar. Rumah sewa pun aku dah dapat walaupun aku terpaksa menapak kat 'hall' dulu. Ala aku tak kisah sangat la asalkan ada rumah,  itu pun dah cukup bersyukur dah.

Sunday, September 9, 2012

Debaran

Views
 


Selamat Malam Semua!

Berdentam-dentum nyanyian kat rumah YB depan rumah aku ni. Terlupa plak malam ni dia buat open house kat rumah dia. Hm masih dalam mood raya diaorang ni..hehe..

Alhamdulillah, aku dah selamat sampai di kampung halaman. Debaran tu aku masih belum boleh hilangkan, mungkin sebab akan melalui proses penilaian dulu. Harap2 semuanya berjalan dengan lancar la kan. Seminggu ni kena bekerja keras sikit la, nak settlekan pasal medical checkup pastu pasal rumah lagi. Dah la jauh, susah jugak tu. Takpe, usaha tu penting. Dah dapat takkan la nak biarkan macam tu je kan, kena tambahkan usaha tu lagi. Bukan senang aku nak dapat semua ini.

Pasal benda lain aku tak risau sangat, yang aku risaukan pasal rumah tu jela. Kalau takde rumah memang susah. Perancangan pun dah buat baik punya dan harap2 takde la perancangan tu terpesong last2 minit plak.makin kelam kabut plak aku nanti..hehe

Aku lapor diri 18hb nanti, mungkin akan bertolak dalam 16hb kot. Hm macam2 perasaan ada. Biasa la kan, first time nak mengadap kursus induksi ni kan..hahaha..betul2 jakun..huhu

p/s : doakan yang terbaik untuk aku..^_^

Friday, September 7, 2012

Alhamdulillah, Syukur....

Views
 
    


 
Selamat Malam Semua!
Hari ni aku lahirkan kesyukuran ke hadrat ilahi kerana penantian aku selama ini dah pun tercapai. Hari ni, 9/7/2012 berakhirnya perkhidmatan aku kat bahagian PMS di MPOB. Rasanya dah banyak kenangan dan ilmu aku dapat kat sana. Sebenarnya terkejut jugak la bila aku dimaklumkan dapat jawatan tu padahal sebelum tu aku ada hantar emel tapi dia kata aku tak berjaya, mungkin dia tak perasan nama aku tu kot..hehe..ntah la, aku pun malas nak fikir. Yela, dah dapat kan buat apa nak pening kepala lagi..
Apa2 pun aku bersyukur sangat sebab dah dapat jawatan tu, walaupun makin jauh aku merantau tapi itu tak melemahkan aku untuk terus berusaha lagi. Ala jauh tak bermakna kita tak boleh hidup kan?hehe..Walaupun aku berat hati nak tinggalkan opis tu tapi aku gagahkan juga la tinggalkan tempat tu. Lagipun aku dah berkhidmat kat situ hampir 3tahun. Hm lama juga aku kera kat situ ye, rasa macam cepat je masa berlalu..hehe..member opis pun ramai tak percaya yang hari ni aku lastday kerja kat situ. Rasanya ramai lagi yang tak tahu tapi takpe la, ada rezeki jumpa la lagi.
 
Terima kasih banyak2 dengan bebudak opis sebab sudi terima aku kerja kat situ dan banyak curahkan ilmu kat aku. Aku akan guna sebaik mungkin ilmu tu nanti, InsyaAllah. Aku rasa seronok sangat bila ayah asyik sebut 'Alhamdulillah' je, aku tahu dia gembira sangat dengan berita ni dan aku harap, aku akan gembirakan dia lagi. Begitu juga kat ummi, selagi aku bernafas dan mampu lagi untuk buat dia gembira..aku akan berusaha keras agar semuanya menjadi kenyataan.
 
p/s : kepada member yang tak sempat aku nak jumpa tu sorry la sangat2..InsyaAllah,nanti ada masa kita jumpa lagi ok..^_^











Monday, September 3, 2012

Merdeka : Rosli Dhoby

Views
          


Selamat Petang Semua!!

Masih lagi beraya sakan ke? Mood raya aku dah lama habis..hehe..disebabkan takde kisah menarik waktu raya hari tu so aku skip jela kan, memandangkan semalam kita menyambut hari kemerdekaan kita yang ke-55. Lambat sehari entry aku. Yela, aku pun dah jarang nak berblog sekarang ni...

Apa2 pun tadi aku baru je tonton kisah Rosli Dhoby. Mesti semua orang tahu kan pasal sejarah tu. Ala masa sekolah dulu pun kita ada belajar. Aku kalau bab2 sejarah ni memang suka tapi takleh skor

Sekali Lagi

Views
                                     


Selamat Petang Semua! Alhamdulillah kerana kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini..

Sebenarnya aku ambil masa yang lama untuk luahkan perkara ni kat blog. Sesuatu yang menambahkan sakit kat hati  (ehem..mintak maaf, ayat jiwang skit..huhu!)

Waktu raya hari tu aku tergerak hati nak masuk group khas untuk para pengarang FikrahIslam. Ya, aku memang dah tahu blog tu dah takde sekarang ni tapi orang yang terdekat masih lagi bagi harapan untuk wujudkan balik blog tu dalam masa yang terdekat. Rasanya lama jugak aku tunggu....