Link Exchange

ikot..jangan tak ikot

Google+ Followers

Sunday, January 30, 2011

kroje oh kroje

Views
Alhamdulillah..dgn izin Allah,dptlah aku interview kt KPT tp xtau la dpt ke x kn..
xpela,kita cuba try test dl la kan..
mn la nk tau kn rezeki aku kt ctu plak kn..
erm rsa excited jgk tp wt dono jerk..
pdhal takut la sgt sbb rsanye dh lma xintrvw ni..huhu (ceh mcm sblm ni byk je intrvw ek)
wlau apa pn,aku mghrp jgk la kt kje wlaupn jwtn biasa je kn..
xcuba tak tahu kn..huhu..so go go chaiyok!!!!

Thursday, January 27, 2011

isi apa yang kosong..erm..

Views
aku pun tak tahu apa rancangan aku lepas ni..
seyes,tak nampak langsung masa depan aku neh..
urgghhh tensionnye..!!!
keje tak dapat lagi,jodoh pun tak pasti lg..
apa lagi ek..
erm tu je kot..huhu..
sabo jela kan..




..masa depan psl jodoh ni pun aku xnmpk
..nak harapkan khairul fahmi minang aku
..sampai ke sudah dia tak dtg minang kot
..baik dia g minang awek dia tu kn..aiyoo
..rsa mcm dh xnk pkr psl benda tu
..jadi single mingle pun xpe



..xlarat nk isi permohonan kerja..
..mcm borang tu lgsg tak sampai..
..ke dorg mls nk baca..
..sengot betul la..
..kdg2 rsa mcm putus asa je kan..
..tapi tak boleh..
..nampak sgt aku tak usaha..
..sape ada kje kosong tu..
..mai la rekemen kat aku ekk..



Thursday, January 20, 2011

sunyi & sepi

Views
gmbr ni xmenggambarkn apa yg aku ingin ceritakn,cuma sekadar gmbr hiasan..huhu











sunyi adalah teman ku
sepi pula adalah kekasih ku
inikah kehidupan yg digambarkn di hadapan ku sekarang?
di mana perginya teman ku?
ke mana hilangnya kekasih ku?
.....tiada jawapan.....

aku tidur beralaskan sunyi
sambil berselimutkan sepi
mata tertutup rapat
apa yang ada di dalam kotak fikiran ku kali ini?
.....masih tiada jawapan.....

aku tinggal di rumah berbumbungkan sunyi
dan berdindingkan sepi
meratap kesorangan
tanpa sesiapa pun yang peduli
perlukah aku menangis?
untuk apa,meratap pemergian seseorangkah?
.....Ah! bila aku akan mendapatkan jawapannya.....

kini tiada lagi sunyi dan sepi
kenapa?..kerana..
rupanya aku tidak keseorangan
Rasulullah saw, nabi junjungan ku
dan juga,kekasih yang amat aku cintai
iaitu Allah s.w.t
Alhamdulillah,segala pujian hanya untuk-MU
.....itulah jawapan yang aku cari.....

Monday, January 17, 2011

kini dan selamanya

Views
ntah kenapa hari ni aku rasa lain sgt
lain daripada biasa..
aku xtahu apa yg aku fikirkan skrg ni smpai aku rsa lain..
tapi alhamdulillah,apa yg aku tahu..
aku sudah berubah..
dari buruk ke baik..dari baik ke lebih baik..
aku bersyukur sgt dgn jalan yg tlah diberikan oleh Allah s.w.t..

byk perkara tlah merubah aku..
syukur..aku tlah temui jln tersebut sblm aku jauh t'sesat..
entah kenapa aku mulai berubah..
cara pemikiran,cara pemakaian..
agak2 sume kwn2 aku akan t'kejut ke?? hehe..
dgn hati yg ikhlas,kini aku berserah segalanya pada Allah s.w.t..
m'hrpkan dia sentiasa melindungi aku dr anasir2 luar..
dari bisikan syaitan yg tak berkesudahan menyesatkan anak2 adam..
setelah beberapa bulan aku berkarya (iluvislam)..
dan melihat karya org lain..
membuatkan aku tertanya-tanya bahawa..
butanya aku tentang agama..

sebenarnya..
aku hanya manusia biasa yg sering alpa dlm kehidupan..
sehingga tidak menyangka byk perkara yg aku belum ketahui lg...
walaupun tidak mendapat sokongan dr sesiapa pun..
tapi aku tetap bersyukur kerna..
tuhan sentiasa bersama aku..

kpd sesiapa yg pnh aku kasari dan aku sakiti..
dgn hati yg tulus ikhlas..
maafkanlah aku seadanya..
aku hanya manusia biasa yg sering melakukan kesilapan..
yang aku sendri tidak sedari..

kerana saat ini,tlah bermulanya sesi taubat ku yg amat bermakna..
kerna takut,nyawa dicabut sblm bertaubat..
Ya Allah,takutnya aku pd seksaan-MU..

Wednesday, January 12, 2011

takut ke..hurm

Views

Mimpi ku



pagi tadi aku bangun dengan perasaan gembira sgt..haa nk tau sbb apa x,sbb mlm td aku mimpi satu peristiwa yang xpernah terlintas kat otak aku yang comey neh.first2 t'jaga dr tdo tue aku pelik jga la kenapa aku mimpi 'bnda' tu mlm td,erm aku pn xde jwpn utk soalan tue.kebtln plak ada slh fhm antara keluarga aku tp bkn la besar sgt la..ala gdh2 manja kononnye..huhu..so berbalik pada mimpi aku tue,keakraban family aku dh kembali pulih spt sedia kala (dlm mimpi jela kn) tp yg mengejutkan aku ialah ada seseorg yg muncul dlm mimpi aku tue.aku mmg kenal dia sgt tp xsgka plak smpai masuk mimpi kn..bila t'jga tue ada jgk la aku t'pkr,kenapa dia?pening jgk la bila pkr psl mimpi tue n aku btl2 mengharapkan mimpi tue menunjukkan petanda yang baik2 jela kan..bohong la klu aku xmgharapkn 'bnda' tue benar2 terjd tp aku thu ianya takkan terjd.klu btl la aku xdpt merasainya di dunia yg nyata ni,dlm mimpi pn xpe..aku trime dgn hati yg t'buka..

Wednesday, January 5, 2011

2011..??

Views
bagi aku tahun 2011 ni amat la menyedihkan apabila pembukaan thn baru ni aku di sajikan dengan pelbagai dugaan,sabar jela kan..aku ni sbnrnye memang jenis yang panas baran n suka cakap lps je tapi masalahnye aku ni suka sangat jaga ati orang lain,tu yg kdg2 nak marah tak jd nak marah so asyik pendam jela.ada yang sudi mendengar tapi...aiyooo nasihat 'dia' xleh nak masuk lgsg.aku abaikan.xde org untk diceritakan pn xpe,aku no hal.masih bole lagi handle sendiri.banyak benda yg aku tak puas ati sbnrnye tp aku pun tak boleh nak buat macam mana kan.tak tahan tu yg aku ngadu jela dlm bl0g aku yg comey ni ha..sabar,sabar n sabar jela..

 

Saturday, January 1, 2011

akhiri december 2010

Views
pejam celik pejam celik..dh smpai detik terakhir untuk tahun 2010..erm apa azam thn baru korg?aku? xde azam kot juz trskan apa yg ada jerk..huhu..bila dh nk hampir dgn detik new year 2011 ni,rasanye nk repeat blk apa yg aku lalui pd thn 2010 ni..hehe..j0m..!!!


ok,pada awal tahun iaitu bulan januari..first sekali kejadian yg xdpt aku lupe ialah aku benti keje dari parks0n.ssh sbnrnye nk tgglkan keje tue tp jodoh aku ngn keje tue tak mengizinkan aku untuk b'thn lebh lama lg kt ctu.rmai gk yg t'kjt tp nk wt mcm mana aku tetap nak benti jgk.



geng parkson (dari kiri : wafi, ieda, aten, ira, me, izhar, fahmi, adie & kak ain)
lepas jerk aku benti dr parkson aku menapak kembali ke kampung.ingatkan nak stay kat sana la kan tapi tiba-tiba plak aku dpt panggilan dr parkson.dia pnye 'PO' suh aku amk gaji la..huhu..so dgn senang hatinye aku pn berangkat la semula ke putrajaya utk amik gaji aku tue.tidak di sangka,dlm masa yg sma..aku dpt panggilan dr sebuah klinik ni..hoho..dpt la keje kt klinik tue dlm bulan februari tp xlama pun juz b'thn dlm masa 2bulan jerk..nak buat mcm mn kan,ada prblm skit..tp bukan saja-saja tau..ada sebab..hehe


geng klinik..huhu..(dari kiri : kak jijah, me, diah & ct)

haa sebabnye..aku nak masuk training kt SCICOM utk jd customer service.itu pn aku dpt ajakan dr member aku yg sama2 keje kt klinik.aku masuk training tu kalau tak salah dlm akhir bulan april kot.erm tak pasti la plak..pape pn,aku memang excited sangat nk terjun masuk dlm bidang call center nie..bak kata org,keje susah tp gaji memang masyukkk..kononnye nk ubah kehidupan la kan.setelah dua bulan aku training and abeh dalam awal bulan july terus t'cri2 interview for call center.ada dpt and yg sdeynyer aku kena reject ari tue jugak for airasia..hukhuk..mmg sdey tahap gaban.abeh je interview terus lepak kat sunway piramid,men ais-skating..huhu..

lps kena reject ngn airasia trs lepak sunway piramid..men ais-skatig..huhu..(dari kiri : member is, is, wan, bdk kecik tu xtau nama apa sebab baru jumpa kat ctu, me & ct)


erm lps tue apa jd ekk..hmmm kjp nak ingat..

......


......


......



owhh bru teringat..bila dh xde keje and xde duit,tunggu apa lagi..sekali lagi aku berangkat semula ke kampung halaman.ingatkan nak keje kt kampung jela tapi dengan tiba-tiba aku dpt keje kat MPOB..huhu..dengan pertolongan member aku,keje la aku kat ctu pada awal bulan ogos..xde apa yg bez pun selama tue sbb thn 2010 ni aku asyik menumpukan kat keje aku jerk..setau aku tahun 2009 lebih hapening la b'banding 2010.mungkin dah matang kot..hahahaha..




after that xde apa yg t'jd pada aku sbb smpai skrg aku masih setia kt MPOB tue juz nak cite apa aktiviti aku plak.so dlm masa aku keje tue,sempat la gak aku trun kedah jumpa member aku and org t'syg..tak sangka sebenarnye nak turun sana tp akhirnye terlaksana jgk.yg pastinye time aku kt kedah aku tahu benda yg amat mengejutkan tentang member aku sorang tue.pape pun aku harap dia tabah menghadapi situasi keluarganye.


aku, asha, m0ne n zana

apa lg ekk..erm..owh ye,kebetulan pada bulan december ni..bertambah la buah ati pengarang jantung aku ni..tepat 19/12/2010..lahirlah muhammad uzair ke dunia nie..menambahkan keceriaan dunia family aku sbb cucu lelaki tunggal la katakan..mmg menjadi harapan family aku..



kakak ~ Nurathirah Batrisyia
adik ~ Muhammad Uzair







haa sebelum t'lupe..akhir tahun ni jugak memang heboh pasal kemenangan malaysia dalam arena sukan bola sepak (harimau malaya) yang telah menggegarkan asia tenggara dengan kemenangan agregat menewaskan indonesia (garuda),4-2..hoho..sebenarnye tak sangka malaysia boleh menang sbb indonesia pernah mengalahkan harimau muda kita dengan 5-1...huuuu dasyat tue..

kemenangan indonesia sewaktu saringan pertama mengalahkan malaysia 5-1


pada perlawanan pertama yg diadakan di bukit jalil,malaysia telah mengalahkan indonesia dengan 3-0 hasil dua tendangan dari safee sali dan satu tendangan dari ashari..semuanye bantuan dari nurshahrul idlan talaha..memang dasyat time tue sbb markus iaitu penjaga gawang utk indonesia jd pelakon tambahan la plak kn and m'bangkitkan soal 'laser' yg dihalakan kpdnya sewktu malaysia m'dpt tendangan sudut ataupn tendangan percuma..hm mcm2 la kan..


aksi safee sali
pada perlawanan kedua di jakarta,malaysia menghadapi masalah dgn penyokong indonesia,nk training pn ssh..cian kat dorg kn..hmm pape pn akhirnya malaysia akhirnya b'jaya memenangi piala suzuki walaupun tewas 1-2 kpd indonesia..syabas buat malaysia..pape pn lps je menang trs ada cuti umum..b'baloi malaysia menang..hahahaha!!!


aksi fahmi semasa menyelamatkan gawang malaysia

pape pun skrg ni safee sali and nurshahrul idlan talaha dh jd tumpuan org rmai apabila tgk kehebatan n skill yg dorg ada..lebh2 lg kt khairul fahmi che mat yg menjadi gawang gol malaysia..yg paling hebatnye,fahmi dpt menangkis tendangan penalti dari kapten pasukan indonesia..cair beb..hoho..xpsl2 jerk si fahmi tue jd rebutan..hahaha..pape pn tahniah buat harimau muda malaya..saya bangga menjadi anak malaysia..huhu..peace!!!
kemenangan malaysia


kemenangan safee sali utk penjaring terbanyak



akhir kata dari aku..happy new year everybody..
goodbye 2010 and welcome 2011..yuhuuu..
peace yoo...